woensdag 29 mei 2013

Ree in Kachtem

Soort: Ree
PlaatsRhodesgoed - Kachtem 
Fotograaf: Rens Piccavet

Sinds de jaren ’60 zijn reeën aan een opmars bezig en vooral de laatste jaren neemt het aantal waarnemingen (bron: waarnemingen.be) gestaag toe. Ze worden vaak verward met de klassieker Bambie, wat niet geheel onterecht is. De jongen van de ree hebben gelijke witte vlekjes op hun pels. Maar het verschil zit hem in de staart. Reeën hebben namelijk geen staart.

Deze foto werd door mezelf gefotografeerd. Eigenlijk waren we op jacht naar een buizerd. Maar deze drie reeën stonden plots voor onze neus waarbij ze buitengewoon stil bleven staan. We hadden geen enkel idee dat reeën voorkomen in onze contreien (regio Izegem).

Bron: www.natuurpunt.be




2 opmerkingen:

  1. Twee Weekends geleden op zaterdagochtend tijdens mijn jogging en nu gisteren avond terug 4 reeën gezien in het Rhodesgoed. Eerste keer aan de rand van het bos, 2de keer op het grote akker waar de mais gemaaid is in het centrum van het bos. Waarschijnlijk dezelfde van op de foto, dus ze zitten er nog steeds :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Twee Weekends geleden op zaterdagochtend tijdens mijn jogging en nu gisteren avond terug 4 reeën gezien in het Rhodesgoed. Eerste keer aan de rand van het bos, 2de keer op het grote akker waar de mais gemaaid is in het centrum van het bos. Waarschijnlijk dezelfde van op de foto, dus ze zitten er nog steeds :-)

    BeantwoordenVerwijderen